Zwerfvuil mooi opgeruimd!

Een tiental Apostelwijkers staken zaterdag de handen uit de (vrijwillige ) mouwen en gingen op jacht naar zwerfvuil. Zo’n twee uurtjes later waren een fiks aantal vuilniszakken goed gevuld. Een mooi resultaat maar ook een teken dat (bier)blikjes, lege flessen, papier, fritesbakjes en alles wat je maar kunt bedenken, achteloos in de natuur c.q. openbare ruimte wordt weggegooid. Met name langs de doorgaande (fiets) routes wordt aardig wat zwerfvuil gevonden! Zwerfvuil wordt als hinderlijk ervaren maar dan is het toch onbegrijpelijk dat velen hun afval niet op die plaats inzamelen waar het thuishoort. Gewoon in afvalbakken; thuis of in de gele bakken in de openbare ruimte. Na afloop smaakte het kopje koffie goed en was er toch een voldaan gevoel dat in de Apostelwijk een groot gedeelte van het zwerfafval was opgeruimd. Met dank aan Apostelwijkers en de gemeente vanwege het beschikbaar stellen van de afvalknijpers en hesjes en natuurlijk niet te vergeten de donatie in de buurtverenigingkas. Zo snijdt het mes van twee kanten!