Rotonde de Barrier

Blog

Uitbreiding fietsenstallingen

Uitbreiding fietsenstallingen stations

Er komen meer fietsenstallingen bij de stations Helmond-Brandevoort en Mierlo-Hout. Bij station Brandevoort komen in totaal tachtig plaatsen en bij station Mierlo-Hout komen acht extra fietskluizen.

Bij station Brandevoort staan nu enkele fietskluizen, waarvan nauwelijks gebruik wordt gemaakt. Daarentegen is er een tekort aan gewone stallingsplaatsen. Daarom worden de fietskluizen vervangen door zogenaamde ‘tulips’ (fietsrekken) voor in totaal tachtig plaatsen. Het betreft 48 plaatsen aan de kant van De Veste en 32 plekken aan de andere kant van het station, bij de P+R-parkeerplaats.

Station Mierlo-Hout
Bij station Helmond ’t Hout is juist wel behoefte aan extra fietskluizen. Daarom komen hier acht extra kluizen. Meer informatie over de huur van een fietskluis is te vinden op www.nsfiets.nl.

Werkzaamheden
De aanleg van de extra fietsrekken begint op donderdag 16 augustus bij station Brandevoort en op dinsdag 21 augustus bij station Mierlo-Hout. Op maandag 3 september is het werk bij beide stations klaar. Gedurende de werkzaamheden kan er sprake zijn van enige overlast voor de bezoekers van de stations.

Helmond Fietst: Waarom? Daarom!
Gemeente Helmond doet er alles aan om het fietsen in Helmond nog leuker, veiliger en voordeliger te maken. Bijvoorbeeld door het fietspadennetwerk te vervolmaken, door bestaande fietsverbindingen te verbeteren of door het aantal gratis en bewaakte fietsenstallingen te verbeteren en uit te breiden, bijvoorbeeld bij de stations Helmond-Brandevoort en Mierlo-Hout. Meer informatie is te vinden op www.helmond.nl/waaromdaarom.