Nieuwe onderscheiding: “De MierloHoutenaar 2013” en de “Groepering 2013”.

Mierlo-Hout: De wijkraad Mierlo-Hout heeft besloten om met ingang van het nieuwe jaar een nieuwe onderscheiding uit te gaan reiken voor wijkbewoners en verenigingen die altijd klaar staan voor de wijk en haar bewoners. De wijkraad roept dan ook iedereen op om met voorstellen te komen voor de kandidatuur van wijkbewoners: kijk eens rond in uw omgeving, want het is aan u om uw kandidaat voor de onderscheiding De MierloHoutenaar aan de wijkraad kenbaar te maken. De verlening van deze eretitel is bedoeld voor mensen die altijd klaar staan voor een ander, of dat nu binnen of buiten het verenigingsleven is. Iemand die onopvallend, al dan niet achter de schermen, met hart en ziel bezig is voor de vereniging of voor de gemeenschap Mierlo-Hout.

Kent u iemand of een groepering die in aanmerking komt voor de onderscheiding, meldt deze dan aan, voorzien van een goede motivering. Er zijn wel enkele criteria waaraan moet worden voldaan: de kandidaat is woonachtig in de wijk Mierlo-Hout en heeft zich op uitzonderlijke wijze ingezet voor een doel dat meerwaarde heeft voor de wijk. Bestuursleden van de stichting Wijkraad Mierlo-Hout kunnen niet worden voorgedragen. De jury bestaat uit enkele bestuursleden van de stichting en enkele personen van buiten de wijk. Voorzitter van de jury is onze wijkwethouder wethouder Frans Stienen. Uit de aanmeldingen wordt door de jury maximaal 10 kandidaten en 3 groeperingen uitgenodigd voor de uitreiking en deze kandidaten worden bekendgemaakt op de website van de wijkraad Mierlo-Hout. Aan de kandidatuur zijn behalve een sculptuur, een oorkonde en een persoonlijk geschenk ook enkele geldprijzen verbonden, te besteden aan een doel in de wijk Mierlo-Hout. Middels het nominatieformulier,dat u kunt vinden op de website van de wijkraad, kunnen personen en/of groeperingen aangemeld worden voor MierloHoutenaar en groepering van het jaar. De aanmelding dient voorzien te zijn van een goede motivering, waar uit blijkt waarom die persoon of groepering voor de onderscheiding in aanmerking komt. De voorwaarden waaraan moet worden voldaan staan vermeld op de site van de wijkraad Mierlo-Hout www.wijkraad.mierlo-hout.org.