Slide06

Blog

Inloopavond wegwerkzaamheden Europaweg, Binnendongenstraat en Prins Hendriklaan

Persbericht Gemeente Helmond



Inloopavond wegwerkzaamheden Europaweg, Binnendongenstraat en Prins Hendriklaan

Dit jaar vinden grootschalige werkzaamheden plaats aan de Europaweg, de Binnendongenstraat en Prins Hendriklaan in Helmond. Op maandag 25 februari organiseert gemeente Helmond een inloopavond over deze wegwerkzaamheden.

Omwonenden en andere belangstellenden kunnen dan tussen 18.00 en 20.00 uur binnen lopen in wijkcentrum ’t Patronaat in Helmond West om vragen te stellen aan medewerkers van de gemeente. Ook kunnen zij hun reacties achterlaten. ’t Patronaat ligt aan de 2e Haagstraat 40, achter de Emté supermarkt.

Europaweg

Aan de Europaweg wordt dit jaar grootschalig onderhoud uitgevoerd tussen de Goorloop en de kruising met de Prins Hendriklaan. In april en mei wordt gewerkt nabij de Boerhaavelaan en in juni en juli nabij de Prins Hendriklaan. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer gebruik maken van één rijstrook richting Deurne en één rijstrook richting Eindhoven. Er is dan geen kruisend verkeer mogelijk tussen Boerhaavelaan en Binnendongenstraat en tussen Prins Hendriklaan en Eikendreef.

Binnendongenstraat

Tussen maart en augustus wordt er gewerkt in de Binnendongenstraat. Dit is de verbindingsweg tussen Europaweg en Cortenbachstraat. Er wordt gewerkt aan de riolering en de weg wordt anders ingericht, zodat deze klaar is voor het toekomstige verkeersaanbod richting de nog aan te leggen Kasteelherenlaan. Op het kruispunt met de Mierloseweg worden verkeerslichten geplaatst.

Prins Hendriklaan

De Prins Hendriklaan en een gedeelte van de President Rooseveltlaan worden ook anders ingericht, om de verkeersveiligheid te verbeteren. Aan de noord- en oostkant van de weg komt een vrij liggend fietspad voor twee richtingen. Deze werkzaamheden starten na de zomervakantie en duren tot het eind van dit jaar.

Einde persbericht